DESCRIPCIÓ

TROBADA DE BESTIARI

Una de les mil coses de les que destaquem a Botafocs és la trobada de bestiari. Des de 1999, Botafocs organitza la trobada més nombrosa de la comunitat valenciana amb més de 200 colles convidades per gaudir de la imatgeria popular i de la cultura que és la base fonamental perquè tant el públic com les colles participants s’ho passen bé. Durant la trobada omplim els carrers de Castelló i la plaça major de foc, fum i balls infernals al ritme de la música i dansa dels dimonis de la comunitat valenciana i Catalunya.

Cal que destaquem els punts fonamentals, i en part de com funciona l’esdeveniment.

En primer lloc es realitza una mostra musical on fem sonar a l’ambient que hem arribat. Tot seguit passem a la plantada de bestiari on les colles convidades planten les seues bèsties més nombroses on la gent pot aprofitar per prendre informació al respecte i fer-se fotos. A continuació donem una benvinguda molt important i fem lliurament de detalls per totes les persones representants d’entitats que acompanyen la festa.

Els músics de cada colla començaran a tocar les seves peces musicals fent una tabalada infernal conjunta i després comença la cercavila, on les bèsties començen a caminar convertint el dia en nit i omplint els carrers de Castelló en fum, soroll i màgia.

Després de tot, els recordem que les bèsties no es cansen, així que quan arribem a la plaça major després de la cercavila començen els balls, les espurnes, el foc i els remats finals.

VIDEOS

NOTÍCIES RELACIONADES

El ‘bestiari festiu’ se cita en Castelló

LEVANTE EMV

08·06·19

Bestias de fuego y tabalada infernal en Castelló

Castelló acoge la XXIII Trobada de Bèsties de Foc

LA PLANA AL DIA

01-11-2023

Scroll al inicio