BENVINGUTS ALS NOSTRES ELEMENTS!

ELS NOSTRES ELEMENTS

CAL DESTACAR QUE ENCARA QUE FEM ACTIVITATS IMPORTANTS AQUESTES TENEN LES SEUES FERRAMENTES QUE SON FONAMENTALS PER AJUDAR A FER LA FESTA I DESTACAR LA CULTURA POPULAR. PER AQUEST MOTIU US PRESENTEM LES FERRAMENTES AMB LES QUE TREBALLEM I LES QUE ENS FAN SIMPLEMENT DIFERENTS, SIMPLES I DE CASA.

MÉS ABAIX TENIU UNS QUANTS EXEMPLES…

BESTIARI

PRESENTEM EL NOSTRE BESTIARI FESTIU RECONEGUT PER LA COMPARACIÓ I LA DIVERSITAT DE FIGURES QUE TENIM A BOTAFOCS INCLUINT EL BESTIARI INFANTIL.

Bestiari domèstic. Nom: L’Haca Traca Almalafa, de 30 kg, portada per dues persones, amb 2 punts de foc. Contruïda el 2009

DRAC VERD I DRAC BLAU, SON GERMANS PERÒ CADASCÚ TE LES SEUES DIFERÈNCIES.

DRACS I VIBRIETES DE BOTAFOCS

Vibria de 25 kg portada per una persona, te 12 punts de foc, construit en 2004

MÚSICA

Dolçaina, tabal, acció!

Els músics de Botafocs són una part del grup i, fins a cert punt, els dimonis amb més ritme del grup. Tenim diferents tocs bàsics que combinem en funció de l’activitat: correfoc, taller de foc, bestiari, etc.

D’una banda, hi ha un grup que té la percussió com a elements bàsics (caixes, timbals, bombos, esquerrans, etc.) i, d’altra banda, hi ha un altre grup que toca la dolçaina (que també són integrants del grup Gínjol de Castelló).

 

La composició dels músics de Botafocs, en funció de la disponibilitat personal, és molt variable.

De vegades tenim percussió i dolçaina, d’altres només percussió… En funció d’aquesta disponibilitat ens organitzem. Cal dir que la nostra entitat té un caràcter obert, és a dir, que qualsevol persona pot participar a les nostres activitats, i, com no, en la interpretació dels ritmes bàsics del ball de dimonis de Castelló. Només cal participar en els assajos previstos per aconseguir sortir com a dimoni… amb molt de ritme infernal!!! Som l’única entitat de ball de dimonis del País Valencià que té un grup de percussió propi del grup Botafocs.

llegir més

També cal dir que el grup de dolçaina i tabal Gínjol de Castelló i el grup de dolçainers i tamboriners de Vila-real van participar amb els seus ritmes endimoniats per recollir les dues vessants musicals del nostre grup. Encara es poden trobar alguns CDs a les llibreries de Castelló. Les figures de bestiari de l'entitat (els Dracs i la Vibria), així com la Haca Traca Almalafa, tenen composicions originals de dolçaina i tabal per als seus balls, compostes per Paco Magnieto (del Grup DIT) i Paloma Mora (dels dolçainers) de Vila-real. Els balls dels dimonis amb foc es poden fer com cal gràcies als nostres ritmes i tocs... s'imaginen un ball sense música?

.

Scroll al inicio