Botafocs organitza la primera TROBADA DE BÈSTIES de foc a CABANES.

autor / botafocs

Autor | Botafocs – Ball de dimonis, bestiari i cabuts de castelló

Cabanes:08/06/2024

La trobada més antiga del País Valencià.

 

El passat 8 de juny, Cabanes es va convertir en la capital del bestiari festiu i popular de la Comunitat Valenciana. L’esdeveniment, organitzat per Botafocs, va reunir entitats del País Valencià i de Catalunya, amb balls, tabalades, música i bèsties de foc com a principals protagonistes.

L’alcalde de Cabanes, David Casanova, va expressar el seu agraïment a totes les entitats participants, així com a la comissió organitzadora i al president de Bestiari. «Gràcies a totes les entitats per participar en aquesta trobada, a la comissió organitzadora i al president de Bestiari», va dir l’alcalde.

A més, va destacar l’èxit obtingut amb la trobada i va subratllar que era la primera vegada que els gegants de Cabanes participaven en l’esdeveniment. «Estem molt contents de l’èxit obtingut i de veure com els nostres gegants formen part d’aquesta gran festa», va afegir.

David Casanova també va voler agrair i encoratjar a Botafocs per la seva fantàstica tasca en defensa de la cultura popular, les tradicions, la llengua i la identitat valencianes.

«Gràcies, Botafocs, per la dedicació durant tants anys. Que gaudiu d’una fantàstica trobada i visca la cultura popular dels nostres pobles», va concloure l’alcalde en acabar de recollir els detalls de cada entitat participant.

Foc, Llum, Música i Espectacle amb espurnes a tot arreu!!

 

La trobada va culminar amb ball i espurnes a tot arreu, un espectacle únic que va fer lluir cada bèstia i grup festiu, acompanyat per tots els veïns de la localitat i dels voltants. L’esdeveniment va concloure amb un sopar de germanor, on totes les colles i veïns que ho desitjaren van poder compartir una nit memorable.

Així, Cabanes va viure una jornada plena de foc, llum, música i tradició, reforçant el seu compromís amb la cultura popular i demostrant, una vegada més, la vitalitat i la passió de les festes del nostre poble.

Scroll al inicio