Espectacles pirotècnics i tradicions per Sant Joan i Sant Pere 2024.

Autor | Botafocs – Ball de dimonis, cabuts i bestiari de castelló

 

Programació de Botafocs a les Festes de Sant Pere 2024

 

Les Festes de Sant Pere 2024 al Grau de Castelló estan a punt de començar i, aquest any, l’associació cultural Botafocs presenta una sèrie d’esdeveniments emocionants que no et pots perdre. Amb actuacions vibrants i espectacles pirotècnics, Botafocs s’assegura de mantenir viva la tradició i la màgia d’aquestes festivitats. A continuació, et presentem la programació completa de Botafocs per a aquestes festes.

 


 

“La XXII Trobada de Dimonis i la Nit de Sant Joan al Grau de Castelló”

 

El cicle estiuenc concentra algunes activitats de Botafocs. Ja realitzada el passat 8 de juny 2024, la XXIV Trobada de Bèsties de Foc a Cabanes, amb el suport de l’Ajuntament de Cabanes, l’Agrupació del Bestiari, la Generalitat Valenciana i la Diputació, així com d’altres entitats privades.

Ara seguim amb noves activitats. La primera és la XXII Trobada de Dimonis, el dia 23 de juny, a les 23 h, pels carrers Avinguda del Port, Passeig Bonavista, carrers Gravina i Canalejas, per finalitzar en l’Avinguda del Port. Aquest any només té una jornada de realització, pel calendari festiu de les festes de Sant Pere, ja que coincideix el dia del sant amb l’últim dissabte de festes.

Aquest any, l’entitat convidada són Els Enroscats de l’Alcúdia (de la comarca de La Ribera Alta), que mostraran els seus vestits, músiques i balls que li són habituals.

Anteriorment han participat entitats com els Diables de Tarragona, els Diables d’Aldaia, els Dimonis de Molins de Rei, els Diables de Riba-roja, els Diables de Vilafranca del Penedès, els Diables d’Olesa de Montserrat, etc., per a mostrar la varietat i riquesa del ball de dimonis.

La segona és la Nit de Sant Joan al Grau de Castelló, que presenta algunes novetats en la seva dinàmica habitual. Des de l’any 2014, Botafocs organitza els actes de Sant Joan al Grau de Castelló, però sempre ha participat en tots els actes de la Nit de Sant Joan a la nostra ciutat, des de l’any 1996. En finalitzar el correfoc, s’encendrà la foguera per les entitats participants en el correfoc, per a fer més màgica la nit més curta de l’any. Un remat pirotècnic serà la seva cloenda. No faltarà la coca de Sant Joan!

Es recomana als participants anar protegits de forma adequada: barret, roba de cotó, mocador al coll, pantalons llargs, etc., per si volen ballar amb els dimonis i així evitar cremades.

Botafocs participarà el proper 2 de juliol en les festes de Sant Pere de la Ribera de Cabanes i el 6 de juliol en la X Trobada de Dracs i Bèsties de Foc de Cervera.

– Grau de Castelló:

 

22 de juny – Dissabte

 
 • 19:00 h: Cavalcada de la Mar
  – Botafocs participarà en la tradicional cavalcada junt amb:
 
 • Dolçainers i Tabaleters del Grau
 • Els Nanos del Grau de La Barraca
 • La Víbria de Botafocs
 • Unió Musical del Grau
 • Grup de Danses Illes Columbretes

– Aquesta activitat és un desplegament de música, dansa i personatges tradicionals que recorreran els carrers del Grau, oferint un espectacle únic i ple de color.


 

23 de juny – Diumenge
 • 23:00 h: XXII Trobada de dimonis per Sant Joan i Sant Pere
 

Botafocs se suma als Dimonis Enroscats de l’Alcúdia per a una nit inoblidable. La participació de dimonis i altres personatges mítics recorrerà l’Avinguda del Port, Passeig Bonavista, Gravina, Canalejas i l’Avinguda del Port (davant del Casal Jove).

 
 • 00:00 h: Encesa de la foguera infernal de Sant Joan

– Botafocs serà l’encarregat de l’espectacular encesa de la foguera infernal de Sant Joan, amb un remat pirotècnic a l’esplanada del Casal Jove. Aquest esdeveniment promet ser un dels moments més impressionants de les festes, amb una combinació de foc i pirotècnia que il·luminarà la nit.


 

 

– (Ribera de Cabanes):

 

2 de juliol – Dimarts

 
 

– Activitat especial a la Ribera de Cabanes

– Botafocs participarà en les celebracions de Sant Pere amb una actuació amb correfoc a la Ribera de Cabanes. Detalls sobre l’hora i el tipus d’espectacle:

 • 22:30Botafocs pels carrers del Ambulatori, Poliesportiu.


Sobre Botafocs:

Botafocs és una associació cultural coneguda per la seua dedicació a mantenir vives les tradicions festives i culturals de la regió. A través de la seua participació en esdeveniments com les Festes de Sant Pere, Botafocs ofereix espectacles que barregen història, cultura i entreteniment per a totes les edats.


 

Conclusió:

 
 

Les activitats organitzades per Botafocs a les Festes de Sant Pere 2024 són una cita per a tots els amants de la cultura i les tradicions locals. No et perdes l’oportunitat de gaudir d’aquests espectacles plens de màgia i tradició.

Per a més informació sobre Botafocs i la seua programació, visita la nostra web regularment. T’esperem a Sant Joan i les Festes de Sant Pere!


Enllaços d’Interés:

– [Pàgina oficial de Botafocs](https://www.botafocs.org)

[Programa complet de les Festes de Sant Pere] (https://www.culturaelgrau.org)

Agenda Cultural de Castelló: https://www.castello.es/documents/35637/3979247/ACCS_Junio_2024_Cas_A4.pdf/316516a2-a216-4974-c19b-7f5990f3de0f?t=1717049398755

Scroll al inicio