logopeque

Botafocs. Ball de Dimonis
de Castelló de la Plana

Músics i música de Botafocs

muisics
musics  Botafocs 2007

Els músics de Botafos són una part de la colla, i cosa certa, els dimonis amb més ritme del grup.  Tenim diferent tocs bàsics, que combinem en funció de l’activitat: correfoc, taller de foc, bestiari, etc. Per una banda hi ha un grup que té la percussió com elements bàsic(caixes, timbals, bombos, zurdos, etc.), i per altra banda hi ha un altre grup que toca la dolçaina( que també són integrants del grup Gínjol de Castelló).

La composició dels músics de Botafocs, en funció de la disponibilitat personal, és molt variable. De vegades tenim percussió i dolçaina, d’altres sols percussió...En funció d’eixa disponibilitat ens organitzem...

Cal dir que la nostra entitat té un caràcter obert, és a dir...que qualsevol persona pot participar en les nostres activitats, i com no...en la interpretació dels ritmes bàsics del ball de dimonis de Castelló. Sols cal participar en els assaigs prevists per a aconseguir eixir com  a dimoni... amb molt de ritme infernal!!!!. Som la única entitat de ball de dimonis del País Valencià que té un grup de percussió propi del grup.

Fa uns quants anys van publicar el CD “Foc D'Encenalls”, on podeu encontrar les cançons d'acompanyament de percussió dels cercavila i correfocs de Botafocs. També cal dir que el grup de dolçaina i tabal Gínjol de Castelló i la colla de dolçainers i tabaleters de Vila-real van participar amb els seus ritmes endimoniats, per tal de recollir les dues vessants musicals del nostre grup. Encara es poden trobar alguns CD per les llibreries de Castelló.

 

Les figures de bestiari de l’entitat( els Dracs i la Víbria) així com l’Haca Traca Almalafa, tenen composicions originals de dolçaina i tabal per als seus balls, composades per Paco Magnieto(del Grup DIT) i Paloma Mora( dels dolçainers de Vila-real).

Els balls dels dimonis amb foc es poden fer com cal gràcies als nostres ritmes i tocs...s’imagineu un ball sense música?. Doncs això. Esteu convidats a participar...Vosaltres teniu la paraula i la música.

Fent click a la foto de la dreta entrareu en el audiovisual dels músics de BotafocsCaratula Cd Botafocs

CD de Botafocs


copyleft © 2007 botafocs
botafocs